Weekly Photo Challenge: Descent…

I can’t help but uploadingย this photo right away here

Descent, this week’s weekly photo challenge,ย is what represents this photo I freely took while my little brother enjoyed his skin diving at Kelagian island, Lampung, in our home town. Descending almost to the bottom of the sea…

How I miss my family and the deep blue sea ๐Ÿ™‚

At the bottom of Kelagian island, Lampung

At the bottom of Kelagian island, Lampung

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Here are some of the entry you might be interested to see ๐Ÿ™‚

http://esengasvoice.wordpress.com/2014/10/31/weekly-photo-challenge-descent/

http://justanothernatureenthusiast.org/2014/10/31/weekly-photo-challenge-descent/

http://ilargia64.wordpress.com/2014/10/31/descent/

http://blessingsthruraindrops.com/2014/11/03/weekly-photo-challenge-descent/

http://impressionsblog.com/2012/09/18/bull-elk-nevada-high-desert/

http://moonstonemaiden.wordpress.com/2014/11/03/weekly-photo-challenge-descent/

Strawberry Fields, Central Park

โ™ฅ

โ™ฅโ™ฅโ™ฅ

Let me take you down
coz I’m going to
strawberry fields…
Nothing is real…

And you may say I’m a dreamer
But I’m not the only one…

It was a bit of a mixed feelings…standing there, at the ceramic mosaic displaying one of the most famous and legendary songs from John Lennon, grasping all peaceful its lyrics and silently crying for his untimely departure, occurred not far from that very spot…

RIP, JL…

… – with Rudi, Bo, and Obi at Strawberry Fields

View on Path

Pesta Rakyat 2014 #NYC – Obi :)

Obi pun kangeeeeen #Indonesia :)..

Liat sawah dengan padi menguning, liuk terasiring dan gadis cantik yang membawa persembahan untuk sang dewa dewi..

Mari kita fotooo ๐Ÿ™‚

cheeers…

#pestarakyat2014 #NYC – with Rudi, Gita, Chiara, Bo, and Obi at Landmark On The Park

View on Path

Pesta Rakyat 2014 @ NYC

#pestarakyat2014 #NYC

Seruuu…

Setiap tahunnya, Konsulat Jenderal RI di New York menyelenggarakan Pesta Rakyat di mana seluruh masyarakat Indonesia yang berada di sekitar New York City bisa datang, berkumpul, gembira ria sambil menikmati beragam hiburan dan aneka kuliner dan produk Indonesia serta aneka informasi dari tanah air tercinta..

Seru? Pasti dooong…dan yang pasti pesertanya rameeee, jualan makanannya yummy et the ambiance is sooo vibrant ๐Ÿ™‚

– with Rudi, Chiara, Bo, and Obi at Landmark On The Park

View on Path

Weekend exercise :)

Weekend morning exercise a la Obi :)…

Seriously engrossed in an A – B – C paper puzzle, while spongebob is dancing around in the background ๐Ÿ™‚ …

Entah kenapa,Obi hobi banget dengan puzzle…agak sedikit berbeda dnegan abang Bo yang hobinya merakit Lego..But I guess at one point, those two activities truly provides good platforms for exercising kids’ motoric as well as logic skills, not to mention developing their imagination and living a fun-filled childhood โ™ฅ.

Enjoy ya nak…and happy weekend for all ๐Ÿ™‚

 

#boetobi #weekend #astoria – with Rudi, Bo, and Obi at Astoria, NY

View on Path

After all those times….

such a lovely feeling…

Sejuuuuk hati iniiii rasanya ketemu laut lagi, walaupun nothing feels like home heheee…

Setelah hampir 3 bulan kami pindah ke NY, akhirnya ketemu laut, pantai dan pasir lagi… Such a relief lho, beneraaan…Apalagi beberapa bulan sebelum kami berangkat rasanya tidak ada weekend yang berlalu tanpa menikmati pantai indah di Indonesia, tepatnya kampung halaman tercinta, Lampung…

Entah apa yang membuat saya dan Bo begitu mencintai laut..Rasanya begitu menyejukkan dan tenang, padahal pantai dan laut seringkali panas dan membuat gosong kulit kami. But it will never discourage us to come and spend some time at the beach again and again.

It’s in our blood perhaps ๐Ÿ™‚

So when we manage to come to Rockaway Beach, at Jacob Riis Park near Jamaica Bay, Queens, NY, Bo and I just ran to the beach and try to catch the waves. Cold water it is, but it carries the same homey smell :)…

Alhamdulilaaah. .. – with Rudi, Bo, and Obi at Rockaway Beach

View on Path

#Ramadhan@NYC: Veggie garden…

Our veggie garden for ifthar:)…

I have to admit, fasting for quite long hours make you crave for more and more. Apalagi karena sebelum buka udah belanja sana-sini, pengen masak ini itu, or akhirnya jajan ini itu yang buanyaaak banget. Padahal yang puasa cuma aku, Bapak dan Bo. Yup, the three of us, dengan Bo yang belum terlalu ‘hawa’ pengen macam-macam saat berbuka. Hmm…sepertinya musti banyak belajar sama Bo nih :)..

So, setelah sebelumnya agak kalao dengan ayam KFC halal yang kami beli tidak jauh dari rumah, I vowed to eat more veggies and fruits this weekend. And I did…sepiring strawberries sudah ludes, diselingin seedless grape yang lumayan seger. Minum segeral jus mangga ternyata sudah buat perut begah. So, akhirnya, pecel pun beraksi. Ngeliat nasih tuh dah maleees aja..

Dan di sini, bumbu pecel tuh berharga sekali euuuy…Soalnya belinya jauh hehehe. Memang sih di toko asia yang lumayan besar di sini kita bisa beli bumbu pecel Indonesia, tapi kan berarti kudu niat belanja ke sana (yang berbahaya karena jadi pengen beli ini itu lagi).

Well, whatever that is, alhamdulilaaah..yuk, kita mecel duluuu ๐Ÿ™‚

#IndonesiaOnly – with Rudi, Bo, and Obi at Astoria, NY

View on Path

Scooter girl…

Aiiih…si Neng Obi malah ngajakin muter-muter ama scooter siang-siang bolong begini :)..

Jadi ceritanya bosen dan panaas nungguin cucian di laundromat :). Sementara udara di luar sepoi-sepoi gitu sepertinya. So Obi just plead to go outside and play with her scooter.

Well, why not…although the heat strikes as soon as I step out of the laundromat :). Untungnya cuma satu blok aja, kalau ngg kebayang mamanya kleyengen karena masih puasa alhamdulillah. Padahal 2 blok di depan udah Astoria Park lhooo…yang kondang dengan kolam renang ukuran olimpiadenya karena memang pernah menjadi venue untuk itu :). We just have to be a little bit more patience I guess.

Let’s embrace this holy month of Ramadhan and insya Allah afterwards, we still have time to enjoy summer break to the fullest ๐Ÿ™‚

ย Bon weekend a tous ๐Ÿ™‚ย โ™ฅโ™ฅ

 

– with Rudi, Bo, and Obi at Astoria, NY

View on Path